Home  /  Second life / circulair renoveren

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem.

Bij onze demontages voeren wij een zero afvalbeleid. Dat wil zeggen dat we tot 90% alle materialen kunnen hergebruiken of volledig gescheiden kunnen afvoeren.

Systeemplaten uit systeemplafonds worden vakkundig voorzien van een nieuw vliesje zodat deze kunnen worden herbruikt inclusief behoud van de akoestische waarde. De bestaande profielen krijgen een nieuwe coating zodat de systemplaten direct kunnen worden herplaatst.

Gedemonteerde (systeem)wanden worden behouden en gecontroleerd op eventuele schade. Wandprofielen worden zo nodig gewrapt of opnieuw gecoat en verwerkt op bestaande of nieuwe projecten.

Bij vloerafwerking valt te denken aan tapijt. Deze gaat terug naar de leverancier voor versnippering en hergebruik van de grondstoffen voor een nieuw eindproduct in vloerafwerking.

De meest voorkomende isolatiematerialen kunnen in omvang bijna altijd worden toegepast bij projecten in de particuliere markt. Eventuele restanten van kabelmateriaal worden gescheiden afgevoerd ter voorbereiding van recycling.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Wat kan ik voor je doen?